1. JULKAISU

Mulla on työn alla julkinen taideteos, joka tulee sijoittumaan rakennuksen kahteen päätyjulkisivuun. Teos on tekstimuotoinen veistos, eli sanoilla on iso rooli. Oikeastaan ajattelen että se on runoteos. Olen työstänyt viime aikoina teoksen toteutustekniikkaa. Sanojen tulisi erottua kauas, ja näkyä eri vuoden ja vuorokauden aikoina. Tekniset kysymykset on siis osittain saman tyyppisiä, kuin edellisessä teoksessani Ranuan eläinpuistossa, joskin Lappi on vielä äärimmäisempi paikka tekstipohjaiselle veistokselle lumimäärän takia! Täällä Ranuan teoksesta muutamia kuvia kesällä ja talvella: kovari.fi/works/7-steps-to-save-the-ocean

Yhtenä teknisenä toteutusvaihtoehtona olen tässä teoksessa miettinyt perinteistä neonvalotekstiä. Olin syksyn ajan New Yorkissa tutkimusresidenssissä, ja valokuvasin siellä paljon neonvaloja, ja ylipäänsä valotekstejä. Alla muutamia esimerkkejä.

Valoteksti on nykytaiteessakin paljon käytetty tekniikka, ja se näyttää musta tosi komealta. Samalla mietityttää tekniikan kestävyys pysyvässä, suomalaisessa ulkotilassa sijaitsevassa teoksessa eri sääolosuhteissa ja pitkällä aikavälillä – kaikki kuvaamani, ulkotiloissa nähdyt esimerkit oli väliaikaisista teoksista, ja pysyvät tekstit taas näytti olevan sisätiloissa, galleriateoksissa tai liiketiloissa. Päätän selvitellä asiaa tarkemmin.