1. JULKAISU

Tulevissa julkaisuissa kerron Galleria Rajatilassa Tampereella 30.3.-16.4. esillä olevasta näyttelystäni Exhibitionist.

Näyttelyn teoksista suurin osa on ollut esillä jo aikaisemmassa näyttelyssä Helsingissä, joten teema ja sisältö on aika valmista kamaa ja työskentely tässä vaiheessa enemmänkin teknistä toteuttamista.

Näyttely koostuu metalliteoksista sekä yhdestä videoteoksesta. Metalliteoksia valmistan kehittämälläni tekniikalla, jossa maalaan tulella teräslevylle. Hitsaan, hion ja kuumennan peltiä liekillä. En käytä mitään väriaineita vaan kaikki raudan sävyt, myös ruoste, nousevat materiaalista itsestään.

Käytän teoksissa pohjana valokuvia omasta vartalostani. Olen päätynyt käyttämään omaa kehoani, koska se on aina saatavilla. Olen myös työskennellyt taidemallina, joten olen tavallaan irtautunut kehostani niin, etten näe sitä enää omanani. Se on taiteen tekemisessä enemmänkin työkalu.

Aikaisemmin puolisoni on auttanut minua luonnoskuvien kuvaamisessa, mutta tänä talvena hankin kuvaamiseen uusia apuvälineitä: kaukolaukaisimen ja piuhan, jolla saan kameran kuvan suoraan telkkarin näytölle. Näen siis suoraan, toimiiko asento ja millaiset varjot kuvaan asettuu. Ihania uusia leluja!

Kuvaan luonnoskuvat kotona, koska nakuilu on kotona mukavampaa. Oheisessa kuvassa olen pukeissa, koska nyt ollaan internetissä.