2. JULKAISU

Sain vuonna 2017 Suomen kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston apurahan, joka mahdollisti keskittymisen älypuhelimen kautta koettavien animaatioiden tekemiseen täyspäiväisesti. Olen pitänyt muutamia näyttelyitä ja toteuttanut teoksia eripuolille Suomea luvallisesti ja luvattomasti.  Niistä on muodostunut jonkinlainen pakopaikka kaikelta vakavuudelta. Se on lapsenomaista hupia. Katsotaan mitä tapahtuu jos tää tyyppi näyttää kieltä ja tää toinen pieraisee.

On niissä toki vakavakin yhteiskunnallinen puoli ja teokseni käsittelevät monella tapaa piirroshahmojen kautta hyvinkin vaikeita asioita. On ne joskus aika poliittisiakin. Mut sillai hauskasti että itkettää.

Alley Cats  -animaatiossa halusin vain pitää hauskaa samoin kuin 80 luvulla samannimistä tietokonepeliä pelatessa. Se oli sitä hauskaa että päähän sattui kuin peli oli niin vaikea.  Tein teoksen Ryminä katutaidetapahtumassa Pieksämäellä. Ryminä on vuonna 2014 perustamani katutaidetapahtumakonsepti, joka pohjautuu taiteellisen vapauteen. Halusin teokseen jotenkin mukaan juuri sitä tapahtuman fiilistä. Katutaiteen liikettä ja iloa.

Teen animaatiot perinteisellä stop motion -tekniikalla ja koostan kuvat tietokoneella. Tätä animaatiota varten maalasin ja kuvasin seinän kuusi kertaa. Mitään jälkikäsittelyjä en kuviin tee. Virheet ja viivat saavat näkyä kuten maalaustaiteeseen kuuluu. Analogia, liike ja jopa kameran tärinä ovat osa animaatioitani. Katsoessani omia animaatioitani, olen taas se pikkutyyppi sunnuntaiaamuna television edessä, jonka murot vettyvät kulhoon.

Tämä ja monta muuta animaatiota löytyy osoitteesta www.giffiti.fi
Vieraile heti! Tai älä.