4. JULKAISU

Niin hieno kuin k-kirjaimeni onkin, ymmärrän, että en voi toteuttaa massiivista teosta tällä tekniikalla itse. Teoksen tulee kestää aikaa myös teknisesti, ja siksi päätän kysellä, olisiko toteutus mahdollinen alan ammattilaisen käsissä. Alan laatimaan 1:1 mittakaavassa, eli todellisessa koossa olevia toteutuspiirustuksia prototyypille, jota tekemään pyydän ammatikseen kymmenen vuotta metallia työstänyttä seppää. Prototyyppinä toteutettava sana on “kahvi”. Piirrän sanan ensin koneella erilaisia käsialafontteja käyttäen, mutta en ole tyytyväinen ilmeeseen, jota pidän liian kliinisenä, kun olen toteuttanut piirustukset oikeassa koossa.

Kukaan ei kirjoita noin tasalaatuista tekstiä, ja haluaisin, että teoksen teksti näyttää ihmisen, eikä koneen kirjoittamalta. En pidä puolestaan omaa käsialaani tarpeeksi luettavana, mutta menköön prototyypin kohdalla – noin 50 kahvi-sanan pohjalta saan muokattua yhden, jonka pohjalta saan laadittua piirustukset sepälle oikeassa koossa toteutettavan prototyypin tekoa varten.

Jään odottelemaan prototyypin valmistumista ja sen pohjalta mahdollista tekniikoiden vertailua. Sen rinnalla mietin vielä paksusta alumiinilevystä leikattavaa tekstiä. Tämän tiedän olevan tekniikkana ainakin mahdollinen, sillä edellisen teokseni sanat toteutettiin laserleikattuna tämän tyyppisesti, piirustusteni pohjalta. Sitä pitää tutkia vielä!