4. JULKAISU

Jälki – yhteistyö tanssija Minna Tervamäen kanssa / Tuleviin esityksiin valmistautuminen

Tapasimme viime torstaina Minnan kanssa Aleksanterin teatterilla. Siellä sijaitsee Minnan työhuone ja eräs tanssisali, jossa olemme työskennelleet viime vuosina.Välillä kokoamme esityksissä käyttämämme seinät ja työskentelemme maalien kanssa. Välillä taas puhumme ideoista ja kokeilemme niitä ilman maalia, pelkän liikkeen avulla.

Viime torstaina lähinnä keskustelimme. Ainoa konkreettinen juttu, jota kokeilimme oli valkoinen ihomaali. Olemme viime aikoina pohtineet, että haluaisimme luopua Minnan esityksessä käyttämästä valkoisesta kokopuvusta ja korvata sen toisenlaisella asulla. Sellaisella, joka mahdollistaa suoraan ihoon maalaamisen.

Nyt olemme valmistautumassa kesäkuiseen esitykseemme Lontoossa ja samalla mietimme elokuisia esityksiämme Kaapelilla. Ennen jokaista esitystä joudumme etsimään uudelleen yhteisen tempon ja synkronoimaan liikkeisiin käytetyn ajan. Olemme esiintyneet viimeksi Berliinissä tammikuussa ja torstaina katsoimme esitystaltion läpi. Päätimme tiivistää esitystämme hieman ja hidastaa liikkeitä joissain osioissa. Vähemmän liikettä on enemmän ja haluamme pysähtyä kokonaan joihinkin tilanteisiin. Luoda ikäänkuin kolmiulotteisen pysähtyneen maalauksellisen tapahtuman tilaan. Pistää esitys pauselle ja antaa katsojalle mahdollisuuden tarkastella näkymää rauhassa. Pysähtyminen kuulostaa helpolta, mutta on itselleni esitystilanteessa todella vaikeaa. Sitä kun mieluummin juoksisi pakoon kuin jäisi seisoskelemaan yleisön eteen.