5. JULKAISU

Rajatilan näyttely on huomenna tiistaina 16.4. viimeistä päivää auki. Juuri juhlittiin avajaisia ja heti täytyy jo suunnitella purkua.

Puran näyttelyn ansiotyöpäivän jälkeen. Vedän teoskuljetuksen taksilla, kuten tein toiseenkin suuntaan. Taidevinkki muille autottomille kollegoille: Pienet teoskuljetukset ja keskikokoiset rautakauppareissut kotikaupungissa kannattaa tehdä taksilla. Helppoa, tehokasta ja suhteellisen edullista. Pari kakkosnelosta voi vielä viedä paikallisbussissakin, kun sahauttaa ihmisen mittaan. Kerran ostin pieniä peltejä ja putkea Rautasoinilta ja tilasin tilataksin pihaan. Taksi oli sellainen biletaksi, jossa oli nahkaistuimet, mutta tavarat sai hyvin penkkien alle. Kuski ei pistänyt pahakseen.

Mutta niin, siitä näyttelystä.


Bundle, 2018, sekatekniikka teräslevylle, 30 x 30 cm

Exhibitionist

Elävä keho on alati muuttuva, mutta pysyvä. Jokainen sana ja kosketus voi jättää siihen jälkensä. Paha saa kehon kasvattamaan panssarin, hyvä kuorii sen pois. Näyttelyssä avaan kehoni muiden nähtäville.

Näyttely koostuu metalliteoksista sekä yhdestä videoteoksesta. Metalliteokset olen valmistanut kehittämälläni tekniikalla, jossa maalaan tulella teräslevylle. Hitsaamalla piirrän ääriviivaa, hiomalla luon valoa ja liekillä kuumentamalla nostan esiin raudan omat sävyt, joilla maalaan teoksiin lopulliset muodot ja varjot.

Videoteoksessa Dermograph kirjoitan ihooni tylpällä metallitikulla raapien. Raapiminen ei riko ihoa, mutta aiheuttaa kehossa kivuttoman, dermografisen reaktion, kun keho vapauttaa poikkeuksellisen paljon histamiinia. Dermografismia eli piirtoärtymystä esiintyy noin 5-10 % väestöstä.

Kehollisuudestaan huolimatta Exhibitionist on pohjimmiltaan tutkielma valosta ja varjosta, ja leikittelyä kovan ja pehmeän välillä.

Siinäpä se lehdistötiedotteessa on pääpiirteissään kerrottu. Käykää katsomassa, kun vielä ehtii.

Seuraavassa julkaisussa kerron, mitä tapahtuu, kun kuvanveistäjä tekee videotaidetta.


ThighMaster, 2019, sekatekniikka teräslevylle, 70 x 100 cm