2016 LOKAKUU

Valokuvaaja Juha Åman ja Kuvanveistäjät Pekka & Teija Isorättyä

Valokuvaaja Juha Åman on kuvannut edeltävän puolenvuoden aikana Kuvanveistäjien Pekka & Teija Isorättyän työskentelyä. Pekan ja Teijan ateljee ja Juhan Valokuvastudio ovat Torniossa keskustaan tyhjilleen jääneessä jugendkoulussa. Kuvasarjassa on Pekan ja Teijan kineettisten veistosten rakentamista ja huoltamista, valmistelua näyttelyihin Mäntän kuvataideviikolle, sekä lumipalloefektiin Aineen taidemuseoon, sekä Tornioon suunnitellun julkisen veistoksen prosessia.

Mikä on yllättävin taidekohtaamisesi?
Juha: Mieleenpainuvin on Iso Siika performanssi missä siika kutsuttiin takaisin luontaisille kutupaikoilleen. Performanssi veti mukaansa sitä dokumentoidessa ja edelleen voin aistia sen tunnelman.
Pekka & Teija: Tapasimme professori Hiroshi Ishiguron Osakan yliopistossa. Tohtori Frankenstainin maineen omaava taiteilia-tiedemies oli herkkä ja sivistynyt persoona ja puhuisyvällisesti historiasta ja uskonnosta Androidiensa lähtökohtana.

Mikä on viimeisin itsellesi asettama taiteellinen tavoite?
Juha: Tehdä pitävä valokuvasarja. Mielellään useampi.
Pekka & Teija: Työskennellä perheenä.

Oletko tehdään – mietitään vai mietitään – tehdään-tyyppiä?
Juha: Ehdottomasti tehdään – mietitään. Sitten kadutaa.
Pekka & Teija: Pekka on mietitään tehdään ja Teija tehdään – mietitään. Älykäs selviytyy hyvin tilanteista, joihin viisas ei koskaan joudu (tai pääse).

juha-aman-kuvaaja_elina-korpiweb
kuvaaja Elina Korpi

mereneito-ja-kaikki
kuvaaja Juha Åman

 

 

Prosessi oli nähtävillä 26.9.-23.10.2016