2017 ELOKUU

Nimi:
Hannele Romppanen

Ammatti:
kuvataiteilija, visuaalisten taiteiden läänintaiteilija

Prosessi:
Esittelen (Unfinished) projektin prosessia valokuvin, videoin ja kirjoittamalla.

Nettisivut:
hanneleromppanen.weebly.com

 

 

Mikä on yllättävin taidekohtaamisesi?
No vaikka sitä itse taideteoksen yllättävää ”kohtaamista” saa tässä tapauksessa vielä odottaa, nostan tähän taideyllättäjäksi Kiasman kilpailun, joka vihdoin haastoi suomalaisen julkisen taiteen rajoja valitsemalla voittajateokseksi performanssin! (Nestori Syrjälän Running Man, jaettu 1. sija).

 

 

Mikä on viimeisin itsellesi asettama taiteellinen tavoite?
Tällä hetkellä on haasteellista yrittää mahduttaa arkeeni säännöllistä taiteen tekemistä päivätyön rinnalla, ja siksi varsin konkreettinen lähitavoitteeni onkin pitää yllä visuaalista havainnointia arjen työkaluilla, kuten ”välinetreenaamalla” vaikka instagramilla.

 

 

Oletko tehdään – mietitään vai mietitään – tehdään-tyyppiä?
Olen useimmiten tekemällä miettivä. Oikeasti nämä tekemisen tavat limittyvät vahvasti toisiinsa ja on mahdotonta erottaa kumpi kampi johtaa. Riippuu toki paljon myös siitä, mikä taiteen laji tai väline on kyseessä. Minulle ominaista on että teen montaa asiaa, projektia päällekkäin ja että työntouhussa pitää mieluiten olla kroppaa myöten mukana. Sitä voisi kutsua vaikka toiminnalliseksi älyksi. Joskus aivot pitää kampittaa tekemällä asioita nopeasti, selkärangasta. Niin itsesensuuri ei ehdi väliin. On mielestäni uskaliasta tunnistaa ja tunnustaa jotain itsellekin odottamatonta, jos sellaista herkkua saa eteensä.

 

 

Prosessi oli nähtävillä 31.7.-27.8.2017