2018 ELOKUU

Nimi: Jukka Silokunnas

Ammatti: kuva –ja katutaiteilija.

Silokunnas.tumblr.com
www.giffiti.fi

4 prosessia yhden hinnalla

Mun ajatusmaailma ei ole suora viiva. Olen kuin superpallo avaruudessa. Kimpoon planeetasta toiseen ja  saan energiaa kaikista törmäyksistä.  Halusin koota tähän juuri nyt meneillään olevia projekteja, kun aika on niin nopee ja siinä pitää pysyä.

Mun työskentely on yhtä sekavaa kun tän tekstin aloitus.  Joidenkin duunien tekeminen kestää vuosia, joistain on tarkat luonnokset ja jotkut syntyvät vahingossa tai sekunnissa. Sellainen työskentely, joka ei ole sidottu välineeseen tai tekotapaan on minulle itsestäänselvyys.

Joskus ärsyttää, kun kaikki kiinnostaa ja tulee olo että pitäisi jarruttaa. Mut yleensä painan kaasua. Se energia mikä pitää mut liikkeessä on se energia mikä näkyy mun duuneissa. Vapaus ja vastuuttomuus on mun juttu.

1. Mikä on
yllättävin taidekohtaamisesi?
En nyt saa päähäni yhtä tiettyä, joten kerron siitä tunteesta. Se kun menee johonkin tilaan ja on joku ennakkoasenne, tai se paikka näyttää tietynlaiselta ja sitten siellä onkin jotain aivan erilaista. Sitä hämmästyy ensin sen hetken vaikuttavuutta ja sitten omaa hölmöyttään.

2.  Mikä on viimeisin
itsellesi asettama taiteellinen tavoite?
Vapaus.


3.  Oletko tehdään –
mietitään vai mietitään – tehdään-tyyppiä
?
Olen. Tuo vastaus on kyllä aika hölmö. Mutta se on totta. Mietin tosi paljon ja pitkään, harkitsen ja olen vakava. Mut sitten mikropopcornit alkaa paukkumaan ja en tajua mitä tapahtu, kun koko pussi on jo tyhjä

Prosessi oli nähtävillä 6.8.-2.9.2018