2018 HELMIKUU

nimi: Petri Eskelinen

ammatti: Kuvanveistäjä/kuvataiteilija

prosessi: Pyrin tämän prosessin aikana esittämään osan julkisen taideteoksen työstämisen ongelmista. Tämä julkinen teos tulee Helsingin uuden Lasten sairaalan sisätiloihin. Luultavasti samaan aikaan työstän kahta suurempaa henkilökohtaista galleria-tiloihin tulevaa teosta. Esitän näistä vain ikään kuin yksityiskohtia ja ongelmakohtia ratkaisuineen. En halua tässä vaiheessa vielä esittää teoksia kokonaan. Uskoisin, että vien samaan aikaan myös piirrustuksiani eteenpäin. Työskentelyni on yleensäkin hyvin kaoottista, ja vaihtelen työstettäviä teoksia pitkin viikkoa. Iltaisin piirrän.

nettisivut: www.petrieskelinen.net

 

Mikä on yllättävin taidekohtaamisesi?
Se varmaan oli 2002 Rotterdamin taidemuseossa Theo Van Jansenin näyttely. Jansen tekee eräänlaisia liikkuvia omatoimisia rannalla vaeltelevia mekaanisia analogisia olentoja. Jotenkin omituisesti tulin museoon vielä jostain henkilökunnan takaovesta ja en tiennyt yhtään mitä tulin katsomaan. Jähmetyin hämmästyksestä paikalleni näyttelyn avautuessa silmieni eteen. Jansenin otusten myötä jotain taiteen käsityksestäni muuttui ja päädyin hylkäämään surkean aloittelevan maalarin urani ja siirtyväni kuvanveistoon.

Theo Jansenin sivut: www.strandbeest.com

 

Mikä on viimeisin itsellesi asettama taiteellinen tavoite?
Ratkaista suurten piirustusteni ongelma. Olen tätä nyt sivutoimisesti kuvanveiston ohella vienyt eteenpäin. Piirtäminen on minulle tärkeää, mutta en ole vielä ollut kovin tyytyväinen tuotoksiini, vaikka niitä olen myynytkin (jopa museoihin). Olen viimeaikoina käyttänyt lukemattomia tunteja piirtämiseen, vain lopulta tuhotakseni teokset. Luotan siihen, että tämä linja kehittyy edelleen ja tulen vielä lähitulevaisuudessa saamaan oikeasti aikaan kauan haaveilemani piirustusnäyttelyn.

 

Oletko tehdään – mietitään vai mietitään – tehdään-tyyppiä?
Uskon täysin yritys/erehdys/yritys -menetelmään. Tämän jälkeen voi miettiä lisää ja silloin voi sanoa miettineensä ensin. Liika harkinta lisää epävarmuutta.

 

 

 

Prosessi oli nähtävillä 5.2.-4.3.2018