2018 MAALISKUU

 

Nimi: J. A. Juvani
Ammatti: Kuvataiteilija
Prosessi: Valmistautuminen vuoden nuori taiteilija 2018 näyttelyyn nimeltä WITH ALL MY LOVE.
Nettisivut: www.instagram.com/j.a.juvani jajuvani.wordpress.com

 

1. Mikä on yllättävin taidekohtaamisesi?
Nyt en osaa eritellä mitään tiettyä kohtaamista, mut yleensä asiat jotka koen rehellisinä on mulle inspiroivia. Sisältö, asema, symboliikka ja eleet kiehtoo sekä tunnelmat laidasta laitaan voi olla mulle tosi merkittäviä; esimerkiksi Helena Junttilan tussityöt puhuttelee mua niiden hauraalla mystisyydellä aina ja prosessigalleriassakin työskentelyään esitellyt Hemuloordi räjäyttää mun mielen yhä uudestaan ja uudestaan.

Useimmiten kuitenki mua vavahduttaa ilmiöt jotka ei liity varsinaisesti taiteeseen. Ne on niitä teemoja jotka koen mulle tärkeiksi, asioita jotka auttaa mua hahmottamaan monimutkaista todellisuutta.

2. Mikä on viimeisin itsellesi asettama taiteellinen tavoite?
Mulla ei ole tapana asettaa itselleni tavoitteita, mä enemmänki pyrin haastamaan itseäni tasaisen hitaaseen tahtiin, koska oon aika hidas oppimaan. Mut et aina uuden teoksen kohdalla pyrin miettimään et mitä se multa vaatii. Mut tässäkin tapauksessa sisältö ohjaa mua aina johonkin suuntaan. Koska mun tapa työskennellä on tavallaan tislata niitä ajatuksia, kokemuksia ja teemaa itseni kautta teoksiksi.

3. Oletko tehdään – mietitään vai mietitään – tehdään-tyyppiä?
Molempia, riippuen tilanteesta. Ehkä mä kokisin olevani enemmänki aktiivinen velloja. Et se aihe mitä käsittelen jotenki vaatii elämää sisälleen, joten yleensä mä sit myös luen ja kirjoitan paljon siitä aiheesta mitä käsittelen. Käyn siitä paljon keskusteluja ja prosessoin sitä sit jatkuvasti. Oon vasta pari vuotta sitten oikeastaan alkanu hahmottamaan et mikä on mulle luonteva tapa työskennellä ja toistaiseksi tämä on toiminut hyvin, vaikka välillä se onki aika raskasta.

 

 

Prosessi oli nähtävillä 5.3.-1.4.2018