2019 TAMMIKUU

Nimi:
J-P Köykkä
Ammatti:
kuvataiteilija
Prosessi:
kerron menneistä projekteista ja meneillään olevista.
Nettisivut:
jpkoykka.wordpress.com
Instagram:
j.pkoykka

 

Missä työskentelet?

Työhuone on Ylöjärvellä. Mulla on noin 50 metrin työmatka kotoa.
Tää on ihan maalla vaikka Tampereen keskustaan on vain jotain kaksitoista kilometriä.

Sitten jos on jotain tilaustöitä, seinämaalausta tai muuta niin sitten työskennellään sen mukaan missä milloinkin.

 

Miten aloitat?

Usein pyöreällä muodolla jostain kohtaa tyhjää kangasta, mutta en ikinä keskeltä. Joskus myös jo pohjustusvaiheessa liimaveden ollessa vielä kosteaa kaadan kankaalle jotain litkua/maaliseosta ja seuraavana päivänä tulee sitten se pyöreä muoto jonnekkin kohtaa minne se vaatii tulevan. Useasti myös puhkaisen spraymaalipurkin pohjan ja sieltä purskahtavat maalin lirut on hyvä aloitus uudelle maalaukselle.

 

Kenen kanssa keskustelet työskentelystäsi prosessin aikana?

Eniten tyttöystäväni ja kollegani Ida Sofian kanssa, tehdään myös ajoittain yhteisiä projekteja. Myös ystävieni kanssa jotka usein ovat enemmän tai vähemmän itsekin alalla. Vaikkei olisikaan samalla alalla niin aina pystyy puhumaan työskentelystä, koska ei se hirveästi eroa muista duuneista. Saatan mä joskus myös jossain kapakassa avautua jollekkin tuntemattomallekkin jos on sellainen fiilis, että pakko purkaa.

Tavallaan sitä keskustelee niiden maalausten kanssa myös. Ne usein kertoo mitä pitää suraavaksi tehdä. Jos hommat ei meinaa edetä niin silloin on tärkeää päästä puhumaan jollekkin. Parhaiten kuitenkin inspiroidun maakuntamatkailusta.

 

Prosessi oli nähtävillä 7.1.-3.2.2019