PROSESSISSA

7. JULKAISU

Julkista sitte

Viimeinkin tällä viikolla, pääsin puristelemaan savea. Se on huippu tunne, kun pitää savea kädessä. Se kaiken alku, varma tieto siitä, et mikä meni edellisessä duunissa päin persettä, onnistuu tänään tai, et viimex kaikki oli niin kohillaan, et kohta se taas alkaa, täydellisyys. Alkemia. Ouroboros. Antiikin Kreikassa taas kuvanveistäjät olivat arvoasteikossa jumalista seuraavia, koska heillä oli taito muuttaa materiaalin olomuotoa. Aah, sen tuntee vielä ja kun savi on kädessä, sen kautta ”näkee” tulevaisuuteen, eri työvaiheet ja aina jonon hännille, lopputuloksen.
Nooo, asiaan sano Juhantalo, eli nyt alkaa julkisen pusaaminen Lahden kaupungille, rautatienkadulle. Taideakseli järjesti kisan, johon osallistuin yhteistyössä Miss Kompron kanssa ja homma meni läpi ja kesällä pitäis olla jiiris. Tarkoituksena on valmistaa kultaisille hanhille mansikkapesät missä munia. Tilanne on siittä herkullinen, että nää kamat tulee ulos ja niitten pitäis säilyy hyvänä, eli en ole vielä lyöny materiaaleja lukkoon. Pesänteko matskut on mahdollisesti betoni, lasikuitu tai keramiikka. Pigmentin pitää säilyä. Keramiikassa lasite hoitaa sen ja lasikuidussa autolakat on niin stydei today et ne kyl saletisti natsaa. Hanhista ja heidän munistaa tulee kultaiset ja niissä sama meininki ku pesis, paitsi et yks vaihtoehto on tehä ne pronssista, kiillottaa ja altaan kautta seinää. No, jury on viellä pihalla tän suhteen, mutta on varmaa, että siitä tulee soiva peli.
Mut nyt, ekat jutut ekax, eli kuvii, mis foumii verkolla, joka ankkuroi saven kivasti ja sitte kipsimuotit mihin painellaan savee ja mitkä pullautetaan paineilmalla ulos. Sitte muodot mätkitään kiinni originaaliin ja ne laskeutuu kuka mihinki.

6. JULKAISU

Skambäägein skambäägi joka on ikinä skambäägeillyt

Susia teoksen synkempi puoli käsittelee pedoseksuaalisuuden normalisointia ja laillistamista sekä Map (minor attracted person) henkilöiden ihmisoikeutta saada rakastaa. Kyseistä asiaa ajaa NAMBLA North American Man/Boy Love Association sekä Heart process, joka yrittää änkeä LGBT kirjainyhdistelmään vielä P:n . Tämän lisäksi vielä synkempiä asioita, eli SRA (Satanic ritual abuse) jonka laillistamisessa Uusi maailman järjestys pitää olla jo paikoillan jumalansa luciferin kanssa.
Skambäägissä sama homma. Vaikka se näyttää hauskalta ja kainalopierulta, niin sillä on pimeä sydän. Teoksessa on kyse käyttämisen kaaresta. Eka Anne, vaimo huilaa hytissä minä menin tanssimaan, asiat pysyy vielä hyvin tulilla, kaikilla herkuilla ja jos tansseissa ei natsannu, ni on jotain minkä ääreen palata plus vähän bissee, vähän makkaraa, good times. Sitte Annen uunivuodet, aletaan muokkaamaan omiin tarkotusperiin, ei palata manuaaliin, vaan asennetaan uusi mielenhallinta mekanismi paikoilleen, otetaan siitä kaikki irti saatana!, kunnes kolmas Anne. Hän on merikelpo. Betonii, kiva muotti ja vesille. Hyv`yöt, makea prinssi ja uudistuminen.

 

Riisi testi

Keitä riisiä ja jaa se tasiasesti kolmeen osaan ja laita kiehuvalla vedellä desinsinfioituhin lasipurkkeihin. Kansi tiukasti kiinni ja jokaiseen purkkiin lappu. Ekan purkin lappuun teksti Rakkaus. Tokaan Välinpitämättömyys ja kolmanteen Viha. Aseta purkit paikkaan missä käyt usein päivän aikana esim. Keittiön pöytä. Kun olet keittiössä tai menet ohi ilmaise riisipurkeille niihin kirjoitettua tunnetta. Rakkaus riisiä rakastat palavasti. Viha riisiä inhoat ja purat kiukkuasi. Välinpitämättömyys riisiä et ajattele ollenkaa, et edes katso kun menet ohi. Tulokset näkyvät kahdessa kuukaudessa. Seuraa miten tarkoituksemme vaikuttaa. Olemme vettä.

5. JULKAISU

Skambäägi Anne

Skambäägein skambäägi joka on ikinä skambäägeillyt on viime vuonna valmistunut teoskokonaisuus jossa seurataan ihmistä/asiaa eri tilanteissa. Teosnimen rytmi on lainastettu Tikrulta, joka on liikkeissään ja sanomisissaan aika pitelemätön. Teoksessa käytetään hyväksi kolmea vanhaa Resusci Annea, aka Rescue Annea, matkalaukkuinen. Teos on muuten kohillaan, mutta sen keskimmäisen osion, re-education camp Annen uunivuodet, toteutus jäi hieman hätäiseksi. Siinä Annen yläroppa on sujautettu oranssin lasikuitu/lujitemuovi sähköuunin sisälle jatko-opintojen ajaksi. Toteutus jäi symboliseksi, koska sopivaa aivopesuteknologiaa ei ollut saatavilla. Alkuperäinen idea oli asentaa uunin ikkunaa monarkki ohjelmointi. Menetelmä olisi toteutettu projisointina, mikä sitte loppupeleis tuntui liian hienostelevalta, joten olen kallistumassa kaksisuuntaiseen peiliin ja vilkkuva valoon, tarkkailu ja ohjelmointi. Tämä tuntuu mukavalta sillä se sisältää yhden mun lemppari henkisen väkivallanmuodon, kaasuvalottamisen. Kaasuvalottaminen on manipulointitekniikka, jossa muokkaaja välittää vahvan mielipiteen muokattavalle ja seuraavana päivänä samasta asiasta eriävän vahvan mielipiteen joka on täysi vastakohta. Tapahtuu montutus eli kongnitiivinen dissonanssi joka viimeistellään näin; muokkaja odottaa, että muokattava vastaa, että sähän selitit ton eilen ihan eritavalla, johon muokkaaja kieltää puhuneensa mitään sellaista.
Tämä tosin vaatii sen, että manipulointi käydään kahdenkesken ja että muokattavalla on jo vahvan kiintymyksen muokkaajaansa, kuten nyrkki ja hella asetelmassa on. Erittäin tehokas psyykkeenmurskaaja.

4. JULKAISU

Herrani on sussari

Tänään, jos teillä on hetki aikaa, niin haluaisin kertoa herrastani, kuvanveistosta. Käydään vähän läpi Susia valtaistuinsalissa teoksen ison bambi syntyhistoriaa. Savesta minä sinut muovailen ja muoviksi muutan. Ensteks, miten niin bambi? No, teos on jatkumoa aikaisemmalle duunille nimeltää Miscalculation of the new hotness, missä pieni vasa on lammenrannalla ja miettii että mitähän uutta tänään opitaan, eikä huomaa lammenpinnan väreilyä, joka viestiin välittömästä vaarasta. Tein tämän bambin tyttärelleni ja hän pitikin siitä huolta, vei muoviruokia jalustalle ja antoi elämänohjeita sekä supisi salaisuuksia korvaan. Tässä vaiheessa tiesin että näitä tulee kolme.
Sitten heitä oli kaksi. Seuraavana tuli nakkibambi. Hän on vähän kookkaampi, värikkäämpi ja kakkaa nakkipakettia. Tämän jälkeen tuli tuo iso kaveri joka on nakkibambi isona sekä myös hänen isä metsän ruhtinas sekä äiti. Niin, hän pystyy kulkemaan ajassa kuin kondoljeeri ja on ehkä myös hermafroikkari.
Veistäminen tapahtui edesmenneen Taideinstituutin tiloissa. Rest in r.i.p. ja we was robbed.
Ensin runko harjateräksestä ja finnfoamista. Tämän päälle kananverkko tiukasti ja verkon päälle ihan hitosti savea. Elukan lihasmainen turkki on tehty siten et ensiks saviköntistä on veitsellä vuoltu ohkaisia ryttyyn meneviä suikaleita, sitten nämä suikaleet heitellään kiinni veistokseen. Seuraavaks kipsistä palamuotti ja palojen sellakkaus. Kun lakkakerroksia on riittävästi voidaan muotinpalasiin levittää ihmevahaa ja kun hän on kuiva, voi laminointi alkaa. Käytin valuhartsia että sain pigmenteistä kaikki irti. Etenin muotin pala kerrallaan aina lisäten edelliseen ympäröivät palat. Poistin muottia sitä mukaa kun tuli valmista. Tein vikaks vielä himassa extravaluja. Vinamoldi täyteen tavaraa ja kylkeen kiinni. Ai että.

3. JULKAISU

Susia valtaistuinsalissa

On teos jossa betonisen pitsaslaissin päällä seisoskelee kaksi bambia, iso ja hänen pötsinsä alta löytyy kyykkäämästä pieni bambi. Pitsa on vaalea, kun taas eläimet ovat aikamoisia värioksennuksia, etenkin iso, jonka värikkyys upottaa ihanasti pinnan muotoja. Teos valmistui viime kesäksi Mäntän kuvataideviikoille. Tämän lisäksi teokseen kuuluu myös ääni joka ei ole ollut missään esillä. Biisin runko valmistui viime keväänä, mutta työstän sitä edelleen tulevaan Huudon näyttelyyn. Tarkotus on prässätä se vinyyliksi, sekä vedostaa kannet serillä.
Musahommat ne on mukavia puuhia. Niissä todella kadottaa itsensä. Veistossa kun on tullut se kuva päähän ja sitten valmistaa sitä ja tuntee jonkin valtavan virtaavan lävitse ja pystyy osallistumaan siihen ja lopuks tietää mistä löyty ratkasut tietyn asian onnistumiseen, mut musassa ei tajuu jälkeenpäin yhtään mitään, ku et duud, olipa siistii, tuliko narulle, en osais uudestaan.
No tässä on vähän videon tynkää, missä äänitetään iisimpiä juttuja, hailaitteja kiinnitettäväksi tummempaan pökäleeseen. Videon hillityt liikkeet ei kuulosta kovin hillityiltä lopullisessa. Videon jälkeen mainio tunnelmapalanen tästä hengentuotteesta joka muutoin on about 33 minsaa.

2. JULKAISU

Tässä toisessa julkaisussa aiemmin tehty sorsa valu on kovettunut valmiiksi ja muoto viimeistelty, joten se on aika kullata. Valun pintaan levitetään sellakkaa ja välillä sivellin työnnetää pronssijauheeseen ja sitten jauhe suditaan sellakkaisen valun pintaan. Sellakka kuivuu nopeasti. Kaksi kerrosta on riittävä.

1. JULKAISU

Osiris varaosat

Tästä legendasta on eri versioita, mutta pidän tästä eniten. Tarina menee hätäseen niinku näin. Osiris, se pitkä kalloinen ja vihreä nahkainen Egyptin jumalista, oli mukava kaveri ja tykkäs ihmisistä/orjista ja halus jeesata niitä päivän askareissa. No, Osiris oli naimisissa siskonsa Isisin kanssa ja niillä rullas ihan kivasti, mutta heidän veli, Set ei tykänny Osiriksesta yhtään ja oli ihan hermona, et tähän tulee nyt kyl loppu. Niinpä eräänä iltana Set kurmuutti Osirista ihan huolella ja viipaloi miehen 14:sta osaan ja kuskas palat Egyptin eri kolkkiin. Kotona Isis rupes jo vähän huolestuu, että mizä päi se isäntä vaikuttaa, kun mies oli aina niin tarkka, että illalla lihis on pöydässä tasan kasilta. Isis meni kattomaan rannalta, koska Osiris oli luvannu opettaa junnuille kuinka mormuskalla napataan pikku kaloja laiturin nokasta, mutta ranta oli tyhjä. Isis kyseli jokapuolelta ja joutui viimein kilauttamaan veljelleen, että mizä mun mies? Setillä oli kämpillä meneillään aika riehakkaat mitallikahvit, mutta hänellä oli kuitenkin aina aikaa rehvastella hirmuteoillaan: ”…itsehän kerjäsit, mitäs menit naimaan herra vellihousun ja nyt hän on viipaleina, sillä minä se olen MIES!”. Puhe oli epäselvää, koska Setillä oli kultamitalli kokoajan hampaissa, mutta riittävän selvää että kupletin juoni aukesi Isisille. Hän säntäsi matkaan. Nouti Osiriksen osat Egyptin kolkista ja käytti taikaa ja sylkeä liimatakseen ne kiinni toisiinsa, mutta jokin oli pielessä. Osia oli vain 13, 14:sta puuttui ja se oli Osiriksen vihreä penis jonka kala oli syönyt. Niinpä Isis kätösti miehelleen kultaisen munan ja muuttui linnuksi ja yhtyi häneen.

Tämä tarina innoitti minua tekemään kasan kultaisia sorsia, Osiris varaosia, joita säilytetään Kairon museon johtajan Zahi Hawassin auton takapaksissa. Herra Hawass on ollut lupsakka ja luvannut nuo arvokkaat elimet meille tänne Lahteen ensisyksyn pankkinäyttelyyn. Hieno mies.

Tässä ensimmäisessä julkaisussa on mukana vähän videon tynkää missä valetaan silikoonimuottiin laminointi hartsia, lasikuituhakkeella vahvistettuna sekä piituhkalla jäykistettynä.